Privacybeleid

Privacybeleid

Privacybeleid

Inleiding
Op deze pagina, lees je de privacyverklaring van Kitesurfspot. Hierin wordt toegelicht welke persoonsgegevens er worden verzameld en verwerkt, voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt en welke cookies er verzameld worden.

Wij raden je aan deze privacyverklaring zorgvuldig te lezen.

Vragen over deze privacyverklaring?
Bij vragen, klachten of verzoeken is het raadzaam contact op te nemen met info@kitesurfspot.nl. Ter bespoediging van de afhandeling, verzoeken wij om in de onderwerp regel “persoonsgegevens” te vermelden. Alvast bedankt.

Over ons
Kitesurfspot is een kitesurfschool. De werkzaamheden worden uitgevoerd op het strand in Kijkduin, het kantoor is gevestigd aan de Fahrenheitstraat 124, 2561EE in Den Haag.
Bedrijfsnaam: Kitesurfspot
KvK nummer: 72899433
BTW nummer: 160989115B01

Intellectuele eigendommen
Kitesurfspot heeft de intellectuele eigendomsrechten op de inhoud van deze website en al de (gratis) producten en diensten. Dit houdt in dat het niet is toegestaan om zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming, teksten, afbeeldingen en inhoud geheel/gedeeltelijk te gebruiken voor je eigen online platform, social media en andere online kanalen.

Privacy beleid
Kitesurfspot respecteert de privacy van alle bezoekers van de website www.kitesurfspot.nl, van de (potentiële) relaties en (potentiële) klanten. Er wordt dan ook zorgvuldig omgegaan met persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verkocht, verhandeld of gedeeld met partijen die niet met de diensten van Kitesurfspot te maken hebben.

Hierbij houdt Kitesurfspot zich aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in Nederland stelt. Deze privacyverklaring geldt wanneer de website wordt bezocht en wanneer er een beroep op de producten en diensten wordt gedaan.

Dat betekent onder andere dat persoonsgegevens rechtmatig verwerkt worden, deze gegevens goed beveiligd worden en deze alleen onder voorwaarden worden gedeeld met derden.

Deze privacyverklaring ziet toe op al de verwerkingen. Ook indien er samen met andere partijen persoonsgegevens verwerkt worden. Zoals bijvoorbeeld het geval is bij het versturen van facturen.

Beveiligde verbinding
Alle gegevens die met ons worden gedeeld via de website wordt via een beveiligde verbinding (SSL) aan ons verstuurd.

Welke gegevens worden er verzameld?
Wanneer er ingeschreven is voor de nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je aangemeld hebt voor een (gratis) product of dienst, een aankoop hebt verricht of andere aanvragen doet voor één van de diensten of producten, zal gevraagd worden gegevens in te vullen. Er zullen enkele gegevens verwerkt worden, die je zelf aan ons verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:
• Voor- en achternaam;
• Adres;
• Woonplaats;
• Telefoonnummer;
• E-mailadres;
• Bedrijfsnaam;
• Bedrijfsadresgegevens
• IP-adres (geanonimiseerd);
• Locatiegegevens;
• Gegevens over jouw activiteiten op de website;
• Internetbrowser en apparaat type;
• Foto’s: er worden foto’s verwerkt, die door Kitesurfspot worden gemaakt bij het volgen van een kitesurf cursus. Dit wordt gedaan om een representatief beeld te scheppen over de kitesurf cursussen die gegeven worden. Met toestemming van de cursist kunnen deze foto’s ook in advertenties gebruikt worden;
• Contactgeschiedenis;
• Overige persoonsgegevens die actief verstrekt worden, bijvoorbeeld door aanmeldingen op de website, per telefoon of e-mail of in de correspondentie;

Persoonsgegevens minderjarigen
Kitesurfspot heeft niet de intentie om gegevens te verzamelen van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar oud. Tenzij ze hiervoor toestemming hebben van ouders of voogd. Jammer genoeg, kan Kitesurfspot niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Daarom raadt Kitesurfspot ouders van kinderen jonger dan 16 jaar actief betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen. Dit ter voorkoming van verzameling van gegevens over hun kinderen, zonder ouderlijke toestemming. Wanneer het vermoeden is dat Kitesurfspot zonder toestemming de persoonlijke gegevens van een kind jonger dan 16 jaar heeft verzameld, neem dan contact op met info@kitesurfspot.nl.  Ter bespoediging van de afhandeling, is het verzoek in de onderwerp regel te zetten “Persoonsgegevens minderjarige”. Desbetreffende opgeslagen informatie zal hierdoor uit ons systeem verwijderd worden.

Hoe worden je gegevens gebruikt?
De gegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden:

  • Voornaam, achternaam, e-mail adres gebruikt Kitesurfspot voor het verzenden van commerciële mailings, nieuwsbrieven, versturen van aangevraagde gratis downloads, versturen van gratis online documenten en retargeting voor Facebook advertenties. Dit wordt enkel gedaan met de gegevens die verkregen zijn door het downloaden van gratis documenten, aanvragen van gratis diensten. Dit gebeurt niet met gegevens die via onze contactformulieren zijn binnengekomen.
  • Voornaam, achternaam, e-mail adres, bedrijfsnaam, bedrijfsadres, BTW-nummer (enkel voor Belgische klanten) en telefoonnummer zijn gegevens die worden opgeslagen bij de aanschaf van een product of dienst.

 Kitesurfspot gebruikt de door jou aangeleverde gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Kitesurfspot zal je gegevens niet aan derden verkopen en/of verstrekken. De gegevens zullen uitsluitend aan derden ter beschikking worden gesteld indien zij betrokken zijn bij het uitvoeren van de bestelling.

Bij een betaling van een product en/of dienst dan worden deze gegevens opgeslagen in het Viking online boekingssysteem en worden tevens gebruikt om een correcte factuur te kunnen opmaken m.b.v. Moneybird, die na de aankoop automatisch naar het opgegeven e-mail adres wordt verstuurd. 

Kitesurfspot gebruikt hiervoor altijd een beveiligde betaalomgeving. De betalingsgegevens worden verwerkt door onze Payment Service Provider Mollie. Kitesurfspot heeft hier geen toegang tot. Tevens worden de bestelgegevens opgeslagen in Mailchimp zodat de bestelde producten en diensten op een correcte wijze kunnen worden afgehandeld en hierover de juiste mailings ontvangen worden. Let er op dat zowel Viking boekingsysteem, Moneybird, Mollie en Mailchimp hun eigen gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring hanteren.

De gegevens die wij hiervoor opslaan zijn:

  • Voor– en achternaam
    Om de bestelling te leveren aan de juiste persoon
  • (Bedrijfs) adres, postcode en woonplaats
    Dit adres gebruiken wij voor de correcte levering van jouw bestelling
  • Telefoonnummer
    Mocht Kitesurfspot je willen informeren over de bestelling of op het laatste moment gewijzigde informatie over je training/cursus doorgeven dan doen wij dit op bepaalde momenten ook telefonisch.
  • e-mailadres
    Bij elke bestelling ontvang je van Kitesurfspot, zodra de bestelling ontvangen is, een bevestiging per e-mail.
  • IP-adres
    Het ip-adres wordt bij het plaatsen van de bestelling opgeslagen om misbruik bij betaling te herkennen. Indien er een transactie start en deze wordt niet afgerond, worden de transactiegegevens (naam, adres, e-mail en IP) aan het einde van deze maand verwijderd van de server.

Delen met derden
Kitesurfspot deelt jouw persoonsgegevens alleen met derden wanneer dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de dienstverlening (zoals bijvoorbeeld administratie, klantenservice en technische support) of om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die de gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hiermee zorgt Kitesurfspot voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van de gegevens.

VikingBookings
Kitesurfspot maakt gebruik van het onlineboekingssysteem van Viking.

Kitesurfspot gebruikt de door jou aangeleverde gegevens om het aangevraagde zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Kitesurfspot zal je gegevens niet aan derden verkopen en/of verstrekken. De gegevens zullen uitsluitend aan derden ter beschikking worden gesteld indien zij betrokken zijn bij het uitvoeren van de bestelling.

Facebook
Op www.kitesurfspot.nl wordt gebruik gemaakt van de Facebook-pixel, die gegevens verzamelt voor Facebook-adverteren. Dit zijn cookies waarvoor ook de cookiemelding hebt kunnen zien toen de website werd bezocht. Voor meer informatie over cookies op de website wordt door verwezen naar het onderdeel ‘cookies’ in deze privacyverklaring.

Het e-mailadres, voornaam, telefoonnummer en gedrag op de website kan met Facebook gedeeld worden voor het aanmaken van een aangepaste doelgroep voor Facebook-adverteren. E-mailadressen worden aangeleverd en geanonimiseerd voor het aanmaken van doelgroepen die Kitesurfspot met de Facebook-advertenties wil benaderen. Kitesurfspot ontvangt hierover vervolgens rapportages met geanonimiseerde gegevens.

Wanneer er niet gewenst wordt dat er via dit platform advertenties worden getoond, gelieve dit aan te geven via info@kitesurfspot.nl. Ook is het mogelijk hiervoor af te melden bij facebook.

Let op: het kan zo zijn dat er daarna nog steeds advertenties van kitesurfspot.nl weergeven worden. Dan staat de persoon in de algemene doelgroep waar kitesurfspot zijn advertenties op richt.

Mailchimp
Kitesurfspot gebruikt, met jouw toestemming, sitetracking van Mailchimp. Sitetracking plaatst een cookie die bijhoudt welke pagina’s op de website bekeken worden. Hierdoor kan Kitesurfspot de marketing, diensten en advertenties beter aanpassen aan de interesses van de klant. Meer informatie over sitetracking vind je hier.

De servers van Mailchimp zijn gevestigd in de Verenigde Staten. De gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie over het privacybeleid van Mailchimp vind je hier.

De persoonsgegevens worden opgeslagen in het e-mailsysteem van Kitesurfspot en dit gaat via de servers van Mailchimp.

Google analytics
Ook door het statistiekenpakket, Google Analytics, worden cookies geplaatst. Kitesurfspot wil graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks de website bezoeken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren. Kitesurfspot wil niet dat er ongewenst gevolgd wordt, echter wil kitesurfspot de klant zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor zijn goede statistieken nodig. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Het IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. Kitesurfspot kan je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier.

Cookies
Kitesurfspot.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein (tekst)bestand dat een website op de harde schijf van je computer zet, op het moment dat je een website bezoekt. De cookie laat toe dat je browser vervolgens wordt herkend bij herhaald bezoek aan een website. Een cookie verzamelt echter geen persoonsgegevens die gelinkt zijn aan jouw identiteit, maar onthoudt enkel jouw voorkeuren en interesses op basis van het surfgedrag.

Cookies worden vooral geplaatst om de gebruikerservaring van deze website te verbeteren.
Dit zijn de verschillende soorten cookies die worden geplaatst:
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor het correct functioneren van (delen van) mijn website. Bijvoorbeeld cookies van Vimeo  en YouTube zorgen dat je de video’s op mijn website kan bekijken.

Analytische cookies: deze cookies zijn nodig om het surfgedrag van bezoekers van deze website te monitoren. Kitesurfspot maakt bijvoorbeeld gebruik van Google Analytics websitestatistieken.

Marketingcookies: deze cookies worden gebruikt om klikgedrag te monitoren die verwerkt worden door de Facebookpixel en sitetracking van Mailchimp waardoor Kitesurfspot de advertentiecampagnes op Facebook en de mailings beter kunnen aansluiten op gedrag en interesse van websitebezoekers en emaillijst.

Wanneer er geen cookies geaccepteerd willen worden, dan kan dit ingesteld worden in de browser. Voordat er cookies geplaatst worden op de computer, zal er altijd eerst toestemming gevraagd en verkregen moeten worden. Daarom zie je bij het eerste bezoek aan kitesurfspot.nl een cookiemelding. Je kan hierbij aangeven of je akkoord gaat met het gebruik van cookies en je kunt een keuze maken tussen welke type cookies je wel/niet accepteert.

Lees voor meer informatie onze cookieverklaring.

Bewaartermijn cookies
Kitesurfspot bewaart de persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens worden verzameld. Wat houdt dat concreet in? De gegevens die aan kitesurfspot verstrekt zijn zodat in contact gekomen kan worden met de klant, worden bewaard tot het contact heeft plaatsgevonden. Verder blijven gegevens bewaard zolang je klant of relatie van kitesurfspot bent. Daarna bewaart Kitesurfspot de gegevens maximaal 3 jaar na laatste oplevering, met uitzonderingen van facturen. Die bewaren we 7 jaar in verband met onze wettelijke verplichtingen.

Affilliates & partners
Op kitesurfspot.nl en in sommige e-mails worden links geplaatst naar externe websites van samenwerkingspartners en affiliates, als kitesurfspot denkt dat deze informatie waardevol voor de klant is. Kitesurfspot heeft geen controle over hoe deze partners omgaan met de privacywetgeving. Het is raadzaam om ook de privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden van deze partners zelf goed te lezen, als deze websites worden bezocht.

Jouw gegevens op kitesurfspot.nl
Wanneer er is ingeschreven voor de nieuwsbrief, een download is aangevraagd, is aangemeld voor een gratis cursus, een contactformulier is ingevuld of een aankoop is verricht en in de toekomst geen e-mail van Kitesurfspot wil ontvangen, dan is de mogelijkheid te allen tijde uit te schrijven in de link onderaan in de e-mail. Het e-mail adres zal uit het bestand worden verwijderd en niet worden bewaard.

Bewaartermijnen
Kitesurfspot bewaart de persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens worden verzameld. Wat houdt dat concreet in? De gegevens die aan Kitesurfspot zijn verstrekt zodat er contact met de klant kan worden opgenomen, worden bewaard tot het contact heeft plaatsgevonden. Verder blijven gegevens bewaard zolang je klant of relatie van Kitesurfspot bent. Daarna bewaart Kitesurfspot de gegevens maximaal 3 jaar na laatste oplevering, met uitzonderingen van facturen. Die worden 7 jaar bewaart ivm wettelijke verplichtingen.

Rechten
Er is altijd het recht om toestemming voor het verwerken van de gegevens in te trekken, waarna Kitesurfspot de gegevens niet meer zal verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Er is ook het recht op inzage in de persoonsgegevens en het recht om die persoonsgegevens te rectificeren. Indien de klant exact wilt weten welke persoonsgegevens verwerkt worden is het mogelijk een schriftelijk inzageverzoek in te dienen.

Mochten de gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kan de klant Kitesurfspot schriftelijk verzoeken om de gegevens te wijzigen of aan te vullen.

Daarnaast is er het recht op het wissen van de persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken.

Bovendien is er het recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van de gegevens. Ook hiervoor kan men een schriftelijk verzoek indienen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan per e-mail. Het verzoek kan gemaild worden aan info@kitesurfspot.nl.

Om er zeker van te zijn dat een dergelijk verzoek door de klant is gedaan, vragen wij de klant een kopie van het identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie de pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van de privacy. Kitesurfspot reageert zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op het verzoek. Mocht Kitesurfspot dit termijn niet halen, dan laten we dit zo snel mogelijk weten.

Kitesurfspot hoopt uiteraard dat je tevreden bent met hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan. Ben je dit niet? Laat het ons dan weten. We willen je er ook graag op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

Wijzigingen
Kitesurfspot is behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen.

De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.